jak powinne dzialac swiatla dzienne ledowe
Witam jestem kierowcą busa do 3.5 DMC. chciałem spytać czy zostaną wprowadzone tachografy do aut 3.5 DMC jeśli tak to kiedy i jaki bedzie czas jazdy i czas pracy, taki sam jak w ciężarówkach po wyżej 3,5 DMC czy bedzie tak samo
WIITAM . JESTEM KIEROWCĄ I WYKONUJĘ PRACĘ NA ZACHODZIE DOKŁADNIE W HOLANDII. MAM PYTANIE ODNOŚNIE PAUZY WEEKĘDOWEJ. CZY MIESZKAJĄC I PRACUJĄC W HOLANDII ROBIĘ NP. PAUZĘ 45GODZIN WEEKĘDOWĄ MOGĘ WYJĄĆ KARTĘ Z TACHOGRAFU??? I CZY W PRZYPADKU WYJĘCIA W PIĄTEK A PONOWNEGO LOGOWANIA W PONIEDZIAŁEK MUSZĘ MIEĆ KARTĘ TGZ, URLOPÓWKĘ BĄDZ... rozwiń
witam jestem kierowcą betonomieszarki i w dowodzie rejestracyjnym ma wpis ze pojazd jest zarejestrowany jako pojazd specjalistyczny więc czy w takim przypadku obowiązują mnie identyczne czasy pracy i czas jazdy jak zwykłą cięzarówką ???nigdzie niemogę uzyskać odpowiedzi na to pytanie .proszę o odpowiedz dziękuję
WITAM PYTANIE DO POLICJANTA PRZECZYTAŁEM KIEDYŚ W GAZECIE ROLNICZEJ ŻE ROLNIK GDY CHCE PRZEWIEŚĆ NP ZBORZE DO SKUPU CIĘŻARÓWKĄ TO W OBRĘBIE 100 KM OD GOSPODARSTWA NIE MUSZĘ UŻYWAĆ SYSTEMU VIATOLL
Witam,to forum to jakieś nie jasne jest i nie moge go ogarnąć ,jak mogę uzyskać jakies objaśnienie lepsze,odpowiedzi na jakieś pytania to gdzie mam szukać.Pozdrawiam.
czy można jeździć anglikami
czy będzie można jeździć anglikami w 2014
chce zakupic ciagnik siodlowy iveco daily zestaw z naczepa.Czy prawo jazdy kat.B+E wystarczy i czy swiadczac uslugi transportowe musze posiadac licencje na przewoz rzeczy.A takze jakie moze byc dopuszczalne DMC zestawu
PYTANIE DO POLICJANTA JAK TO JEST Z SAMOCHODEM ALBO Z MOTOREM JAK GO ZNAJDZIEMY GDZIEŚ BEZ WŁAŚCICIELA CO MAM ROBIĆ
WITAM PYTANIE DO POLICJANTA CZY ZAKŁADAJĄC NIEBIESKIE ŻARÓWKI DO LAMP WSTECZNYCH W MIEJSCE BIAŁYCH ŻARÓWEK CO ZA TO GROZI
JAKIE MOŻNA ZAMONTOWAĆ ADAM Z ZAKOPANEGO
I dlaczego inspektor transportu drogowego nie potrafi mi odpowiedzieć na takie pytania skoro powinien być wyuczony i w sumie do tego służy a jego odpowiedź brzmi: "bo tak jest" .
Posiadam prawo jazdy od 93 roku na kategorię C. Pracuję w wojsku, mam stare świadectwo kwalifikacji, mam wojskowe pozwolenie na pojazdy uprzywilejowane i specjalne. Nie wymieniałem prawa jazdy, a ponoć musiałem do 2012 roku wymienić. Czy teraz muszę zrobić nowe kursy na przewóz rzeczy i osób bo w wojsku tego nikt nie wymaga i czy kurs na... rozwiń
Kierowca pracował przez 10 miesięcy na urlopówkach . Jakie są konsekwencje w Sadzie podczas rozprawy ?
Kierowca pracował przez 10 miesięcy na urlopówkach . Jakie są konsekwencje w Sadzie podczas rozprawy ?
mam pytanie czy jesli mam 2 rózne typy bieznikow na osiach w samochodzie osobowym to musze miec 2 kola zapasowe o tych bierznikach co na kolach w samochodzie. Dodam ze kolo zapasowe jest normalnych rozmiarow. Pytam poniewaz kiedys wzieto mi za to dowod i widzialem ostatnio taka sytuacje w telewizji
posiadam ducato o dmc 2800 i lawete dmc 1900 moge jezdzic na prawojazdy B?? JESLI NIE TO JAK MOGE TEK JEZDZIC MUSZE MIEC MNIEJSZE AUTO?? TYLKO ZEBY MIALO NA HAKU CZY JAK
pan inspektor nie do końca zna przepisy odnoszące się do holowania przyczepy innej niż lekka z uprawnieniami kategorii b , kategoria b uprawnia również do holowania przyczepy innej niż lekka jeżeli nie przekroczy 4250 kg pod warunkiem że zda egzamin z taką przyczepą i otrzyma wpis w prawie jazdy przy kategorii b z kodem 96 DZ.U Z 2011 r... rozwiń
a kiedy itd wezmie sie za 3.5 t tiry?
Witajcie wszystko pięknie pokazujecie w programie. Pokazujecie firmy w których dzieje się bardzo dobrze ale większości firm jest bardzo zile.Dobrze by było żebyście takie firmy pokazali POZDRAWIAM.
mam prawo jazdy kat. C , w pracy każą mi pracować na zestawie z zamiatarką elewatorową podczepianą jak przyczepa, i podobno nie muszę mieć kat. E ponieważ jest to maszyna.Czy to jest prawda? DMC ok.4-5Tony ,brak rejestracji, posiada ubezpieczenie OC.